web statistics

Foto Video

Filmare 3D ,Videoclip 3D – discutii exemple

In acest post incerc sa prezint avantajele filmarii 3D dar  mai ales sa incerc sa schimb putin optica a ceea ce insemna imagine full HD 3D.

Inainte de toate am sa va pun un link spre galeria 3D, unde am prezentat un videoclip nunta 3D. Acesta poate fi descarcat de la butonul de download pentru a fi vizionat pe TV 3D si este varianta pe care o recomand daca vreti sa vedeti cu adevarat calitatea unei asemenea filmari.

 

 

 

 

Galerie nunta 3D

 

 

 

 

Am fost invatati ca imaginea 3D inseamna ca avem ochelari red-cyan si ne uitam pe un monitor clasic sau televizor. Este o optica gresita deoarece tehnologia 3D a evoluat foarte mult. Televizoarele 3D aparute si care sunt disponibile la un pret rezonabil (de exemplu un LG smart diagonala 104cm costa 2900 ron) permit multe alte facilitati . De exemplu pot sa vada imaginile side-by-syde pe care le putem gasi si pe torrente. Calitatea este foarte buna  si modul de utilizare foarte simplu. Doar pui fisierul de tip avi, mpeg sau mkv pe un hard extern iar restul face televizorul, avand incorporat tot ce este nevoie pentru navigare si vizualizare a unor imagini 2D sau 3D.

Un televizor 3D poate face hardware si o conversie 2D in 3D insa bineinteles in anumite limite.

In urma achizitiei a unor camere 3D nativ full HD avem posibilitatea sa va filmam si sa procesam imaginile dumneavostra in format 3D. Majoritatea persoanelor la care le-am facut o prezentare nu se gandeau la o asemenea optiune venim predominant pentru varianta full hd. In urma prezentarii si exemplificarilor au inteles ca lucrurile se modifica in acest domeniu si ca in urmatorii ani modalitatea de pastrare a imaginileor video in formatul 3D s-ar putea sa fie cea obisnuita si foarte aceseibila. Ca urmare unele cupluri  au mers pe aceasta varianta cu livrarea materialului brut sau prelucrat pe un hard extern sau in formatele obisnuite doar ca de aceasta data 3D.

Nu va pot spune diferenta calitativa sau de profunzime de cadre in cuvinte. O sa las sa le stabili dumneavoastra daca o sa va intereseze acest aspect. Preturile sunt precizate in alt post asa ca nu insist mai mult.

Doar o concluzie. Este inceputul unei tehnologii care poate sau nu sa fie viabila dar care este accesibila si la o diferenta de 200 – 300 fata de o varianta clasica.

Merita putin reflectat desi in final se rezuma totul la suma de plata.

Cu respect Livanu Mihai

 

Taguri:filmare nunta iasi 3d